zaterdag 5 januari 2008

Home sweet home

Deze nacht geen oog dicht gedaan...
Zal ik die valies wel dicht krijgen? Zo niet, wat laat ik dan in Berlijn? Moet ik dan nog een DHL arrangeren? Hoeveel zal die koffer weer wegen? Hoe geraak ik zonder spierverrekking op de luchthaven? Staakt de trein nog? 1001 dingen om over te piekeren... En die Duitse maaltijd was ook niet bepaald licht... maar super lekker.
De soep
De rouladen
En de overheerlijke Saurerkirsch-quark-auflauf
Het huisje op de foto heb ik gisteren gekregen. Het is een aandenken aan Berlijn: een typisch (kitsch) souvenir van de Kerstmarkt! Wanneer je er wierook in brandt, dan komt er rook uit de schoorsteen.
En dan deze morgen de ramp met de valies. Zoals verwacht: valies kon niet dicht (ook niet wanneer we er met 3 opzaten...). Moeilijke beslissingen nemen -stress- overwegen, herschikken en uiteindelijk dicht! Gelukkig heeft Basti me tot aan de luchthaven gebracht met de auto. Ik kon daar weer eens uitleggen waarom ik in godsnaam met 28 kilo en 2 stukken handbagage op stap was, maar 't is me weer gelukt; Tempelhof is super!
En dus nu definitief terug in Koekelare. Dit wordt dan ook het einde van mijn blog. 12 weken Berlijn, 't was zo voorbij en 'k zou het zo opnieuw doen!
Vanaf maandag bittere ernst in Heilig Hart Roeselare...

vrijdag 4 januari 2008

Game over!!!

´k Heb nog mijn laatste drie dagjes pediatrie met 3 halve, maar extreem moemakende, virussen (of een streptokok) gesleten. ´k Heb het nu voorlopig echt wel gezien: kinderen met diarree of hoesten.

En morgen definitief terug naar Koekelare... ´t Doet raar, ´t is allemaal zo snel gegaan. Ik ben volop (hopeloos) bezig alles in mijn valies te krijgen (zeg maar proppen). Dat wordt morgen weer een ganse uitleg om van dat ´Übergepack` te verklaren.
En straks is er nog een afscheidsfeestje.
Basti is al uren in de keuken bezig om een ´typisch Duits`menu te serveren.


´k Heb gisteren al de Speisekarte mogen inkijken...
Meer details volgen.

dinsdag 1 januari 2008

Sylvester am Brandenburger Tor, ich war da!

Vrijdag klonk hier al het eerste vuurwerk en dit weekend werd massaal getest... Niet moeilijk: op elke hoek kon je hier onbeperkt (en bij Aldi en Lidl spotgoedkoop) vuurwerk kopen. Zaterdag werd dus massaal ingekocht, want voor de tweede keer zou Berlijn inslapen, toch wat winkelen betreft.

Zondag waren de eerste feestvierders al aan de Brandenburger Tor en maandag ging het dan echt los! In de namiddag zat het daar al stampvol en om 22h werd alles afgesloten en kon je er niet meer bij.

Maandag was ik nog op de pediatrie; zelfs op 31.12 werken ze daar met weekendbezetting. Dat betekent dus maar 2 artsen. Gelukkig waren er niet zo veel patientjes (de meesten konden sylvester en nieuwjaar thuis vieren), maar op de ´Erste Hilfe`(=spoed) was het razend druk: wachttijden tot 4 uur. De meeste perifere pediaters en huisartsen sluiten hun praktijk van 24.12 tem 1.01. Dus al die patientjes moeten dan maar naar spoed, dus ook voor een simpele diarree. En daar zijn er voor het moment hopen van met dat Norovirus dat hier al enkele weken boven Berlijn hangt; gelukkig ben ik nog steeds gespaard gebleven.

´s Avonds dan met Spaanse erasmusstudenten naar de Brandenburger Tor, maar veel verder dan Alexanderplatz zijn we niet geraakt. Maar van daaruit konden we ook mooi het 12 minuten lang durenende vuurwerk zien. Het was ons wat te druk (en eigenlijk ook te gevaarlijk: mensen gooien hier overal zomaar vuurwerk in het rond...) en zijn we richting party getrokken in een
kraakpand (dat nu dienst doet als fuif-theater-expositiezaal). Maar ook daar overvol.

Enkele sfeerbeelden (Helaas niet door mij genomen) van de festiviteiten aan de Brandenburger Tor. Op de Parizer Platz aan de Brandenburger Tor werd een podium voor de Brandenburger Tor geplaatst waar (voor mij totaal onbekende) Duitse topacts de hele nacht optraden.

Tussen de Brandenburger Tor en de Siegesaule (een strook van 2 km) werd een openlucht party georganiseerd.


En dan om 12h 12 minuten lang vuurwerk; er werd duidelijk op geen eurootje gekeken...



Mijn terugweg was een helse tocht door fuivende, zatte Berliners die maar niet genoeg kregen van het vuurwerk. Deze morgen om 8h werd nog steeds vuurwerk afgeschoten.

Vandaag lagen de straten er eenzaam, maar vooral vuil bij... en dan begon het ook nog te sneeuwen! Een witte kerst hebben we dan wel niet gehad, een wit 2008 daarentegen wel.

Morgen terug naar pediatrie. Mijn laatste drie dagjes stage in Berlijn...