maandag 22 oktober 2007

Berliner Sightseeing (part 1)

Vandaag op mijn vrije dag eens lekker te tourist uitgehangen. In de koude morgenzon richting Alexanderplatz (de Alex voor de Berlijners). Daar kon mijn historische wandeling beginnen. Hoogtepunten waren natuurlijk de Berliner Dom en de Brandenburger Tor.


Vanaf de Dom de volledige Unter Ter Linden (een 60 meter brede boulevard vol paleizen, opera, bibliotheken, kathedralen... en met, ja toch wel, Linden) afgestapt tot aan de Brandenburger Tor.

Onderweg ook eens vlug de Humbold Universiteit bezocht. Da's wel wat anders dan de Ledeganck en 't UZ. Een statisch oud gebouw met leuke binnentuin en imposante trappen en deuren.

Dan was het tijd om wat de shoppen! En aan shopgelegenheden geen gebrek in Berlijn: de Fasenstrasse en de Friedrichstrasse vol exclusieve winkels, coffeebars, kantoren, restaurants, hotels en natuurlijk 'Galleries Lafayette', een authentiek stukje Parijs in Berlijn. Daar vind je echt alles: van onderbroeken tot de meest exclusieve Franse wijn! Midden in de winkel rijst een bijzondere glazen kegel op, die de winkels weerspiegelt.


En als je door al het winkelen dreigt gedesoriënteerd raken, dan hoef je maar even rond te kijken waar de 'Fernsehturn' staat. Deze televisietoren op de Alexanderplatz is met zijn 365m het hoogste bouwwerk van Berlijn en bijna vanuit elk punt van Berlijn te zijn (incl. vanop mijn kamer!).



Geen opmerkingen: