donderdag 18 oktober 2007

Der einge Moter der Operationssaal ist das Testosteron

Gedaan met kijken! Samen met de ander PJ's (praktischer Jahr = laatste jaars stagair) was ik vandaag verantwoordelijk voor de bloedafnamen, catheters en assistentie in het OK. Tijdens de patiëntenronde werd er dringend assistentie gevraagd in Operationssaal 5, dus ikke daarheen. Na heel de steriele reutemeteut, het OK binnen. Klemmen vasthouden, afzuigen, hechten en vooral heel lang recht staan. Het was dan ook een heel complexe operatie en prof Neuhaus zat letterlijk met de handen in het haar, tot grote ergernis van de Operationsschwester... Scheiße: het 'steriele veld'! We waren pas om 14h buiten, dus ook het Frustück gemist. Gelukkig brengen de patiënten taarten mee voor het verplegende personeel! Om 15h weer het OK in (de andere PJ's zagen het niet zitten..) voor een gastrectomie die normaam 3h duurt, maar wegens complicaties uitgelopen is tot 20h30. Jaja de Belgen hebben een goede naam in Duitsland!!!

3 opmerkingen:

Sofie Van Den Broecke zei

Amai,amai!! van 7 tot 20u30??? Katrien, gelukkig dat jij daar de eer van ons belgenlandje hoog houdt want ik denk dat ik er niet echt in zou slagen... Chapo!!

Doet nog goe daar!!

Fie

Katrien zei

JA, de eer van België is niet zo heel hoog meer:
- we kunnen niks op voetbalniveau
- we maken ruzie met de Walen
- we kunnen de Nederlanders niet uitstaan
- we hebben nog steeds geen regering
en we moeten 7 jaar geneeskunde doen...

Ruud zei

Woow... pet af! Waar is de verplichte ontspanning die bij Erasmus hoort? Ocharme, hopelijk betert het in de komende weken.

Toi toi toi!

Ruud